BEURRE NOİSETTE SOSLU KIZILDİL BALIĞI

BEURRE NOİSETTE SOSLU KIZILDİL BALIĞI

 

“Beurre noisette,” basitliği, altın rengi görüntüsü ve belirgin fıstık aroması nedeniyle muhtemelen en sevdiğimiz tereyağı sosu. Biraz limon suyu kattığınızda “beurre meuniere” oluyor, ama biz limon suyunu pırıl pırıl fıstıklı tereyağı havuzunun içinde yatan balığın üzerine doğrudan dökmeyi tercih ediyoruz. Bu sos ızgara kuşkonmaz, tavuk buğulama, süt danası eti veya filetosuyla da servis edilebilir.

BEURRE NOİSETTE SOSLU KIZILDİL BALIĞI MALZEMELER

2 KİŞİLİK

  • 100 gr tereyağı
  • tuz ve taze çekilmiş karabiber 4 adet kızıldil balığı filetosu
  • SOS İÇİN
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı ince brokoli dilimleri
  • 50 gr çamfıstığı, irice çekilmiş
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kapari

SERVİS İÇİN

  • bir avuç su teresi
  • tereyağında pişirilmiş küçük patatesler

Tereyağını yapışmaz bir kızartma tavasına alın ve orta ateşte ısıtın. Altın sarısı bir renk alana ve tavadan belirgin bir fıstık kokusu gelene kadar pişirin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin, sosu ateşten alarak bir kaba dökün.

Tavayı tekrar ocağa alın ve ateşin altını tam açın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz balık filetolarını, derisi altta kalacak şekilde tavaya yerleştirin. 1 -2 dakika kızarttıktan sonra ateşi kısın ve balıkların diğer yüzünü çevirin. Hazırladığınız tereyağı sosunu balıkların üzerine yavaş yavaş dökün ve içleri iyi pişene kadar 2-3 dakika daha pişirin.

Bu sırada sos için zeytinyağını bir kızartma tavasına alıp yüksek ateşte ısıtın. Brokoli, çamfıstığı, kapari, maydanoz ve rendelenmiş limon kabuklarını içine koyun. 2 dakika pişirdikten sonra limon suyunu ekleyin. Sosu tadarak gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.

Su teresini iki sunum tabağına bölüştürün ve balık filetolarını üzerlerine yerleştirin. Tavada kalan tereyağı sosu beurre noisette’i balıkların üzerinde gezdirin. Onun üzerine de brokoli sosunu ekleyin. Tereyağında pişirilmiş küçük patateslerle bekletmeden servis edin.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir